Nieuwsbrief Zwerfafval - juni 2022

juni 2022

Logo_IenW_RWS

In deze nieuwsbrief lees je over de activiteiten van Rijkswaterstaat bij de brede aanpak van zwerfafval in de transitie naar circulaire economie. Meer informatie vind je op de website Zwerfafval Rijkswaterstaat.

Lees de online versie

Toolbox ‘Zwerfafval. Natuurlijk raap je ook iets op’ vanaf nu beschikbaar

De toolbox ‘Zwerfafval. Natuurlijk raap je ook iets op’ is beschikbaar! Daarin vind je onder meer A4-beeldmateriaal, prullenbakstickers, beeld voor social media en raamposters. Met de materialen kun je als gebiedsbeheerder (bijvoorbeeld gemeente), ngo of bedrijf eenvoudig aansluiten bij de nieuwe, rijksbrede zwerfafvalcampagne.

Met de campagne stimuleren we mensen om af en toe zwerfafval op te rapen. We laten zien dat dat makkelijk is en gewaardeerd wordt in je omgeving. De landelijke campagne start op 12 september, maar je kunt de materialen nu al downloaden en gebruiken. Doe mee, dan is onze omgeving straks een stuk schoner!

Meer weten? Stel je vraag via zwerfafval@rws.nl of download de factsheet Landelijke zwerfafvalcampagne.

Zero Waste Tours: inspiratie voor afvalvrij winkelen

Tijdens de Week Zonder Afval, van 30 mei tot en met 5 juni, gingen gidsen op dertig verschillende locaties in Nederland op pad voor Zero Waste Tours. Bezoekers leerden onder meer hoe ze boodschappen kunnen doen met minder plastic.

In Utrecht gingen studenten met een lokale gids op pad om te zien dat duurzaam leven niet duur hoeft te zijn. In andere steden volgden mensen de ‘Zelf op Pad’-tour. Met een routekaart in de hand gingen ze zelf op onderzoek uit langs duurzame winkels en koffiezaakjes in de stad.

Lees verder op schoudersonderschoon.nl.

Ook meedoen? De eerstvolgende tours zijn op zaterdag 9 juli. Kijk voor meer informatie op zerowastenederland.nl.