Textiel

In Nederland gebruiken we veel textiel. Met textiel bedoelen wij niet alleen (werk)kleding, maar ook beddengoed, gordijnen en technisch textiel dat bijvoorbeeld in de auto industrie wordt gebruikt. De ecologische voetafdruk van textiel is groot en de arbeidsomstandigheden vaak slecht. Reden om te werken aan een meer circulaire en duurzame sector.

Integrale benadering

Onze ketenaanpak kenmerkt zich door een integrale benadering van de hele levenscyclus van textiel om die duurzaam en circulair te maken. Denk aan de materiaalketen en de keuze voor grondstoffen en het ontwerp, maar ook hergebruik van producten en materialen die zijn weg gegooid.

Samenwerken met alle partijen is essentieel: van producenten, retailers en consumenten tot  textielinzamelaars, afvalverwerkers en overheden.

Wat wij doen

Afval Circulair maakt deel uit van Rijkswaterstaat Leefomgeving. Wij voeren voor het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) het beleid uit voor duurzaamheid en circulaire economie. Samen met partijen uit de hele textielketen, van productie tot consumptie en afdankfase, werken we aan het circulair maken van de textielketen. We ondersteunen bij ontwikkeling en uitvoering van projecten die passen bij het beleid en helpen met kennis, contacten, organisatie en communicatie.