Ben jij die creatieve gemeente-ambtenaar?
Met een goed idee over wat gemeenten nog meer kunnen bijdragen aan een circulaire textielketen?
Als gemeente ben je verantwoordelijk voor het gescheiden inzamelen van textiel. Ook kun je een voorbeeldrol vervullen door het duurzaam inkopen van bedrijfskleding.
"Wij sturen actief op goede textielinzameling en fijnsortering. Ook geven we tweedehands kledingwinkels een mooie plek in ons centrum."
In de economie van de toekomst wordt textiel nooit afval. Dat vraagt om circulaire businessmodellen. Wacht niet maar start en experimenteer.
De Dutch Circular Textile Valley (DCTV) wil draagvlak creëren voor een circulaire transitie binnen de kleding- en textielbranche. Lees hoe vier DCTV-hubs daaraan bijdragen.
Hoeveel textiel gooien mensen in Nederland jaarlijks weg? En wat gebeurt er met al dat afgedankte textiel? Bekijk het in de massabalans textiel 2018.
Het ministerie van IenW heeft in het beleidsprogramma circulair textiel doelen gesteld voor hergebruik, recycling en duurzaam materiaal op korte en lange termijn.
Door middel van recycling kunnen we afgedankt textiel transformeren tot vezels voor nieuw textiel of tot grondstof voor andere productketens.
In het Sectorplan kleding en textiel stellen brancheorganisaties Modint en INretail dat we enkel sámen de circulaire beleidsdoelen voor 2050 kunnen realiseren. Hoe kunnen we dat volgens hen samen doen?
Spijkerbroeken van gerecyclede katoenvezels: een belangrijke stap richting de duurzame denimketen. Maar ook een ambitieus plan dat vraagt om internationale samenwerking.
UPV betekent dat ik als producent van kleding verantwoordelijk ben voor de complete levenscyclus van mijn producten. Lees hier wat dit voor jou betekent.
Met een goed idee over wat gemeenten nog meer kunnen bijdragen aan een circulaire textielketen?