Circulair kunststof


In een circulaire economie is kunststof van waarde én blijft het van waarde. In 2050 hebben kunststoffen een geringe voetafdruk. Ze zijn gemaakt van gerecyclede of hernieuwbare kunststoffen van gegarandeerde kwaliteit. Er is niet langer sprake van verbranding van plastics en onnodig materiaalgebruik behoort tot het verleden.

Wat wij doen

Afval Circulair werkt aan een circulaire economie en draagt bij aan de klimaatdoelen. Dat doen we samen met partijen uit de hele kunststofketen, van ontwerpers tot producenten en van consumenten tot afvalinzamelaars. We ondersteunen bij de ontwikkeling en uitvoering van projecten die passen in het rijksbeleid en helpen met kennis, contacten, organisatie en communicatie. Ook dragen we bij aan beleidsontwikkeling voor de circulaire economie in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Wat de sector doet

In een circulaire kunststofeconomie levert de kunststofsector een bijdrage aan de klimaatdoelstellingen. Er worden geen zorgwekkende stoffen in kunststoffen verwerkt die een gevaar opleveren voor de volksgezondheid en het ecosysteem. Samen werken we eraan om deze toekomstsituatie dichterbij te brengen.

Doe mee!

Zelf bijdragen aan een van deze onderwerpen? Neem contact met ons op via de Helpdesk Afvalbeheer of de website Transitieagenda Kunststoffen.