Oproep: neem deel aan een werksessie ‘Bouwstenen CE-aanpak voor decentrale overheden’

Waar komen we vandaan?

Het afgelopen half jaar heeft Over Morgen samen met Rijkswaterstaat toegewerkt naar een handreiking voor beleidsvorming rond de circulaire economie. Iedereen kan nu aan de slag gaan met de ‘Bouwstenen CE-aanpak voor decentrale overheden’. De 1.0 versie staat online en we hopen dat u hier al kennis, inspiratie en goede voorbeelden uit kunt ophalen die u verder helpt bij de circulaire ambities en strategieën in de regio of in uw gemeente.

Wat gaan we doen?

Inmiddels is het tijd voor een verbeterslag. Dit willen we doen door met een groep enthousiastelingen en geïnteresseerden te kijken naar een concrete ontwikkelvraag of situatie uit uw eigen praktijk.

We willen met elkaar in een intervisie-achtige setting doorpraten over de geleerde lessen, tips en valkuilen om zo van elkaar te leren. Aan de hand van deze gesprekken zullen wij een aantal van de bouwstenen weer aanscherpen. Over Morgen zal hierbij adviseren. Over Morgen heeft o.a. West-Brabant geholpen bij het komen tot een raamwerk CE en verschillende gemeenten op weg geholpen bij het maken van een CE-aanpak.

Wat vragen we?

Bent u beginnend of al goed op weg met een circulaire aanpak? Iedereen is welkom!

De investering als deelnemer is tijd, meedenk-kracht en het inbrengen van een vraag of situatie waar u tegenaan loopt in het proces om te komen tot een (regionale) CE-aanpak.

We organiseren twee sessies:

  • Dinsdag 11 oktober: 10:00 – 12:00 uur, met aansluitend lunch bij The Green House in Utrecht.
  • Donderdag 3 november: 14:00 – 16:00 uur, met een aansluitend drankje bij de Social Impact Factory in Utrecht.

Het is mogelijk om er zowel beide dagen of één van de dagen bij te zijn. De keuze is aan u.

Wat levert het op?

Leren van anderen, het opbouwen van een netwerk en een aantal concrete handvatten om direct in de praktijk te brengen. En, natuurlijk ook (input voor) een verbeterde versie van de website waar alle gemeenten in Nederland profijt van gaan hebben.

Vragen en/of meedoen?

Neem contact op met Jan van ’t Hek via jan.vanthek@overmorgen.nl of 06 82 74 19 78 of  vul het contactformulier in.

Laat daarbij meteen even weten welke dagen je erbij wil zijn, of u  beginnend bent of al wat meer ervaren binnen de circulaire economie en of u bereid bent een casus in te brengen. Wij helpen u uiteraard met de voorbereiding.

Voelt u zich ook vrij om dit door te sturen aan een collega (gemeente) voor wie dit interessant kan zijn!


Schema Bouwstenen CE-aanpak voor decentrale overheden
Bekijk een toegankelijke versie van de afbeelding