Bouwstenen voor een CE-aanpak voor decentrale overheden

Deze bouwstenen helpen decentrale overheden op weg om aan de slag te gaan met circulaire economie

Bouwen aan een circulaire economie

Decentrale overheden spelen een belangrijke rol in het realiseren van een circulaire economie (CE). Door bijvoorbeeld ambities en doelen te stellen, door slimme partnerschappen aan te gaan, door circulair in te kopen en door CE te verankeren in het beleid. Maar hoe en waar begin je? En hoe kom je verder dan een aantal pilot projecten?

Voor wie?

Deze bouwstenen helpen decentrale overheden op weg om aan de slag te gaan met circulaire economie. Van het op peil brengen van de basiskennis over CE tot het uiteindelijk opstellen van CE-strategie om ambities en doelen daadwerkelijk te realiseren.

De bouwstenen zijn een vervolg op de Regiodagen CE-aanpak en zijn in de eerste plaats bedoeld voor gemeenten. Maar zeker ook bruikbaar voor andere decentrale overheden en regionale samenwerkingsverbanden.

Hoe gebruik je de bouwstenen?

Deze bouwstenen geven je concrete handvatten om met CE aan de slag te gaan. Je vindt voorbeelden uit de praktijk, handige tips en inzichten. De bouwstenen zijn niet bedoeld om allemaal in een vaste volgorde te doorlopen. Kies de bouwstenen die aansluiten bij de onderwerpen  en activiteiten waar jij mee aan de slag wilt gaan en maak gebruik van de kennis en voorbeelden die er al zijn!

Bouwstenen circulaire economie

Basiskennis

Activeren

Samenwerking

Strategie


Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Meld je aan de voor de nieuwsbrief ‘CE in de regio’ voor nieuwe circulaire (beleids)ontwikkelingen bij decentrale overheden en regionale samenwerkingsverbanden.

Laten we elkaar inspireren!

Het je een vraag of suggestie over de Bouwstenen Circulaire economie? Wij stellen elke schakel in de circulaire keten op prijs!