Aanpak zwerfafval

Rijkswaterstaat werkt aan schone wegen, rivieren, oevers en stranden en vermindering van de plastic soep in de oceanen. In de transitie naar circulaire economie is het een lekstroom die moet worden voorkomen. Hiervoor nemen we maatregelen, geven trainingen, voeren we onderzoek uit en werken we samen met andere gebiedsbeheerders en stakeholders. We delen kennis en ervaring en beantwoorden vragen.

Trainingen voor gebiedsbeheerders

Speciaal voor medewerkers van gemeenten en andere gebiedsbeheerders heeft Rijkswaterstaat diverse trainingen ontwikkeld op het gebied van zwerfafvalpreventie.
In deze trainingen maak je kennis met de principes van gedragsverandering, toegespitst op het tegengaan van zwerfafval. Er zijn drie verschillende trainingen waar je je voor kunt aanmelden: Schone recreatiegebieden, Voorkom bijplaatsing en Verander gedrag. Interesse? Kijk dan op de zwerfafvalwebsite onder het tabblad 'Trainingen' voor meer informatie en schrijf je gratis in!

Ga naar zwerfafval.rijkswaterstaat.nl

“Goede heldere training waar je direct in de praktijk mee aan de slag kunt en resultaat mee kunt boeken.” – deelnemer zwerfafvaltraining