Als ondernemers wegwerpbekers en -bakjes gebruiken die plastic bevatten, moeten zij óók bij bezorgen een meerprijs rekenen en hun klanten een herbruikbaar alternatief aanbieden. Een andere optie is om gebruik te maken van een verpakking zonder plastic. Het accepteren van een eigen beker of bakje (bring your own) is in de praktijk geen optie bij het bezorgen van maaltijden.
Let op: De regels worden aangepast. Straks hoeven klanten geen meerprijs meer te betalen voor plastic wegwerpbekers en -bakjes voor onderweg. Toelichting hierover vind je in dit nieuwsbericht. Houd www.minderwegwerpplastic.nl in de gaten voor actuele informatie over de aanpassing van de SUP-regelgeving.
De exploitant is verantwoordelijk voor de voedselveiligheid van het product dat die verkoopt aan de klant. Bij bring your own is de klant verantwoordelijk voor het meebrengen van een (optisch) schone en onbeschadigde beker of bakje. Wanneer dit niet het geval is, mag de exploitant de beker of het bakje van de klant weigeren.
Meer weten over bring your own? Kijk dan vooral naar het bring your own informatieblad en de bijbehorende poster die zijn ontwikkeld. Deze bevatten suggesties en tips om het bring your own proces in goede banen te leiden op de werkvloer.