Platform Meppel Deelt

Op 28 november lanceerden de Gemeente Meppel, de NMF Drenthe, Welzijn MensenWerk en Meppelvoorelkaar het platform ‘Meppel Deelt’. Onder het motto ‘verduursamen’ willen de partijen inwoners motiveren om samen spullen te delen. Spullen staan namelijk op de eerste plaats als het gaat om milieubelasting van ons dagelijkse leven. Inwoners van de gemeente Meppel kunnen op het platform ‘Meppel Deelt’ terecht voor informatie, inspiratie en ondersteuning, om zo hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

Veel van ons hebben ontzettend veel spullen. En vaak zijn dat spullen die we maar een paar keer per jaar gebruiken. Denk aan gereedschap, speelgoed, boeken of spelletjes. Door deze spullen te delen met familie, vrienden of buren hoef je minder vaak nieuwe spullen te kopen. Dat draagt bij aan een duurzamere omgeving én is ook nog eens goed voor de portemonnee.

Deelmoestuin, -auto of -gereedschapsschuur

Om deze reden lanceerden de samenwerkende organisaties het platform ‘Meppel Deelt’. Dit initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Drenthe. Het aanbod op het platform is divers. Of je nou geïnteresseerd bent in een deelmoestuin, een deelauto of een gedeelde gereedschapsschuur: op dit platform vinden inwoners alles wat ze nodig hebben om een start te maken. Ook is er een online deelschuur voor iedereen die wie experimenteren met delen en ruilen met buren – mede mogelijk gemaakt door Milieu Centraal en Peerby.