Kerst pop-up

In Zwolle werd op 25 oktober de Kerst Pop-Up geopend, een grootscheeps samenwerkingsproject van tientallen Zwolse scholen, bedrijven en organisaties. Het is een bijzondere pop-up store geworden waar het winkelend publiek mooie kerstspullen met ervaring kon kopen en tegelijk kennis kon maken met het belang van duurzaamheid en een circulaire economie.

De Kerst Pop-Up is het resultaat van een unieke samenwerking, waarbij in de volle breedte van het onderwijs impact wordt gecreëerd

Het idee voor de Kerst Pop-Up is ontstaan bij Circulair Ambachtsnetwerk WaardeRing, een initiatief van directeur Wilma Voortman van Kringloop Zwolle. Binnen WaardeRing werken inmiddels 52 partners samen, op weg naar een circulaire economie. ‘De Kerst Pop-Up is het resultaat van een unieke samenwerking, waarbij in de volle breedte van het onderwijs impact wordt gecreëerd’, zegt Wilma. ‘Op deze manier ontstaat een unieke kruisbestuiving, waarbij iedereen elkaar inspireert en motiveert. Wij streven ernaar om hiermee landelijk de toon te zetten. Ik ben er heel trots op dat we dit enorme project met z’n allen in Zwolle samen hebben kunnen bewerkstelligen.