Wil je meer leren over circulair ontwerpen?

De scholen zijn weer begonnen

Ontwerpers hebben een cruciale taak om consumentenproducten economische, ecologische en sociale waarde te geven en te laten behouden. Op de Kenniskaart Circulair Ontwerp zie je waar je kennis kunt opdoen om consumentenproducten en -diensten circulair te ontwerpen. Voor MBO-, HBO-, WO-opleidingen, e-courses en professionele trainingen is in kaart gebracht waar je je kunt (bij)scholen.

De kenniskaart is uitgebracht door Rijkswaterstaat samen met Partners for Innovation, het Groene Brein en experts van het kennisplatform CIRCONNECT.

Waarom circulair ontwerpen?

Om de samenleving voor te bereiden op een circulaire economie met duurzame producten en diensten, moet circulair ontwerpen een logisch uitgangspunt worden voor producenten en materiaalverwerkers. Bekijk ook de animatie Circulair ontwerpen over hoe je zorgvuldig materialen en producten kiest, hoe je daar duurzaam mee omgaat en welke keuzes je kunt maken om zo lang mogelijk hun waarde te  behouden. En ten slotte, wat je kunt doen na gebruik om materialen en producten een nuttig volgend leven te geven.

48 opleidingen

Op de interactieve kenniskaart Circulair Ontwerp staan 48 opleidingen met een korte omschrijving van de inhoud van het lesprogramma. Sommige daarvan gaan uitsluitend over de Circulaire Economie (kernthema), andere behandelen CE binnen een bestaand curriculum (subthema). Het HBO springt er met 23 opleidingen bovenuit, gevolgd door de (technische) universiteiten met 10. Het MBO blijft met drie opleidingen nog wat achter. De zeven online cursussen en vijf professionele trainingen maken de kaart compleet.

Meer informatie

Wil je weten waar je je kunt (bij)scholen? Bekijk dan de kenniskaart. Wil je meer weten over de kenniskaart of over circulair ontwerp? Neem dan contact op met mireille.reijme@rws.nl.