Chemische Recycling in een stroomversnelling

Europa wil klimaatneutraal zijn en daarvoor is het belangrijk om volop in te zetten op circulariteit. Recente ontwikkelingen in markten en beleid wijzen op een duidelijke transformatie en langdurige verandering in de waardeketen en grondstoffen. Chemische recycling komt in een stroomversnelling.

Met chemische recycling naar een circulaire economie

Chemische recycling is een vrij recent ontwikkelde verwerkingstechniek voor kunststof verpakkingsafval. Met deze vorm van recyclen kunnen in de toekomst meer kunststofafvalstromen worden gerecycled. Daarmee is dit een snelgroeiende sector.

Chemische recycling summit

Tijdens de chemische recycling summit in Moerdijk op 22 november 2022 valt te ontdekken hoe chemische recycling helpt bij de transitie naar een circulaire economie. Chemische Recycling is een van de focusthema’s van Stichting Circular Biobased Delta en de Summit bouwt voort op meer dan vijf inspirerende evenementen rondom dit thema in de afgelopen periode. Aanmelden kan via de site
Het programma van de summit bevat sprekers van overheid (Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat en de Omgevingsdienst), bedrijven (Shell, Port of Moerdijk, Unilever, Inovyn) en clusters (Smart Delta Resources, Groene Chemie Nieuwe Economie, Chemelot Circular Hub, Chemport Europe). De belangrijkste onderwerpen van de summit zijn het creëren van de waardeketen, het politieke kader, de visie van de regionale clusters, bedrijfspitches en netwerken. Er worden deskundigen verwacht vanuit grootbedrijf, overheid, onderzoek en mkb; allen werkend aan de toekomst van chemische recycling en het duurzaam maken van de chemische industrie.

Samenwerken aan versnelling van chemische recycling

De Chemical Recycling Summit is een initiatief van de Stichting Circular Biobased Delta en het Havenbedrijf Moerdijk en Shell. Stichting Circular Biobased Delta is een triple helix netwerkorganisatie en faciliteert de samenwerking tussen het bedrijfsleven, provincies, waterschappen, gemeenten en kennis- en onderwijsinstellingen van Noord-Brabant en Zeeland. Samen werken de partners aan het versnellen van deze snelgroeiende sector en aan de transitie naar een circulaire economie in Nederland. Meer informatie: circular@biobaseddelta.nl