Week van de Circulaire Economie en Klimaat 2020

Van maandag 3 februari tot en met vrijdag 7 februari 2020 vindt de landelijke Week van de Circulaire Economie plaats. Tijdens deze jubileumeditie gaan we op TOUR CIRCULAIR! Goede voorbeelden krijgen een podium, voorlopers ontmoeten elkaar en starters krijgen concrete handvatten aangereikt om zelf aan de slag te gaan.

Ga met ons mee op tour!

Tijdens de week nodigen wij onze collega’s, samenwerkingspartners en ook marktpartijen en overheden uit om aan de slag te gaan met circulaire economie en klimaat bij Rijkswaterstaat. Bekijk hieronder het programma.

Rijkswaterstaat aan de slag met circulaire economie

Nederland wil in 2050 een circulaire economie zijn. Een flinke ambitie, waaraan Rijkswaterstaat bijdraagt door in 2030 geheel energieneutraal te zijn, de helft minder primaire grondstoffen te verbruiken en circulair te werken. Dat gebeurt stap voor stap: steeds meer collega’s gaan aan de slag met circulaire en klimaat neutrale principes en projecten. Ook dagen we de markt uit om samen met ons in projecten te innoveren en zo de transitie naar de circulaire economie en klimaatneutraliteit te versnellen.

Maandag 3 februari 2020

De start van de Week van de Circulaire economie 2020 vindt plaats op 3 februari 2020 tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Economie (Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat) in de Fokker Terminal in Den Haag.

Deze programmalijnen vormen de rode draad van de conferentie en sluiten aan bij de R-ladder:

  1. Rethink, Reduce, Refuse: de Ontwerpfase
  2. Re-use, Repair, Refurbish, Remanufacture en Repurpose: de Gebruiksfase
  3. Recycle: de Afdankfase

Rijkswaterstaat is ook aanwezig en zal enkele sessies verzorgen.
Bent u er ook bij? Voor meer informatie en om aan te melden gaat u naar www.conferentie-ce.nl

Nationale_Conferentie_CE_2020

Dinsdag 4 februari 2020

Deze dag, in het LEF Future Center van Rijkswaterstaat in Utrecht, staat in het teken van hoe we met de sector de transitie naar circulaire en klimaatneutrale infrastructuur gaan realiseren.

Fietsenmaker | Tour circulair

Op deze dag bieden wij een onderhoudsbeurt aan voor jouw fiets (locatie: Westraven).

In een circulaire economie zijn we zuinig op onze spullen. Dat betekent dat regelmatig onderhoud belangrijk is. Daarom stellen wij een fietsenmaker ter beschikking die jouw fiets nakijkt en klein onderhoud verricht. Wij betalen de fietsenmaker, maar de materiaalkosten zijn voor je eigen rekening (alleen pinbetalingen mogelijk).

Meld je, met fiets, aan tussen 7:30 uur en 9:00 uur bij de fietsenstalling bij Westraven. Er is beperkt plek dus wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Als jouw fiets klaar is, word je gebeld.

Op woensdag 5 februari is de fietsenmaker in Delft en op 6 februari in Middelburg.

>> 4 februari vanaf 7:30 uur aanmelden bij de fietsenmaker voor de fietsenstalling bij Westraven <<

5, 6 en 7 februari: Tour Circulair-etappes door Nederland

Samen versnellen, op weg naar een klimaatneutrale en circulaire toekomst. Door het hele land worden bedrijfsexcursies georganiseerd. Bekijk het parcours en meld u aan.

On Tour Circulair door Nederland

Samen versnellen, op weg naar een klimaatneutrale en circulaire toekomst. Wij nodigen graag alle medewerkers, samenwerkingspartners en geïnteresseerde marktpartijen uit om op 5, 6 en 7 februari deel te nemen aan de regiobijeenkomsten en bedrijfsexcursies (zoals het CleanTech Center in Oost-Nederland en het Grondstoffen Collectief in Almere).

>> de regiobijeenkomsten
>> de bedrijfsexcursies

Contact

Heeft u vragen, ideeën of opmerkingen? Neem dan contact op met het projectteam via het formulier.