Verslag Week van de Circulaire Economie en Klimaat 2020

Van maandag 3 tot en met vrijdag 7 februari 2020 vond de landelijke Week van de Circulaire Economie plaats. Tijdens deze jubileumeditie ging Rijkswaterstaat op Tour Circulair. Goede voorbeelden kregen een podium, voorlopers ontmoetten elkaar en starters kregen concrete handvatten aangereikt om zelf aan de slag te gaan.

Nederland wil in 2050 een circulaire economie zijn. Een flinke ambitie, waaraan Rijkswaterstaat bijdraagt door in 2030 geheel energieneutraal te zijn, de helft minder primaire grondstoffen te verbruiken en circulair te werken. Dat gebeurt stap voor stap: steeds meer collega’s gaan aan de slag met circulaire en klimaat neutrale principes en projecten. Ook dagen we de markt uit om samen met ons in projecten te innoveren en zo de transitie naar de circulaire economie en klimaatneutraliteit te versnellen.

Lees ons verslag Tour Circulair

Tijdens de week nodigden wij onze collega’s, samenwerkingspartners,  marktpartijen en overheden uit om aan de slag te gaan met circulaire economie en klimaat bij Rijkswaterstaat.

Start Week van de Circulaire Economie en Klimaat 2020

De start van de Week van de Circulaire economie 2020 vond plaats op 3 februari 2020 tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Economie (ministerie van Infrastructuur en Waterstaat) in de Fokker Terminal in Den Haag. Lees ons verslag (pdf, 96 kB).

Klimaatneutrale en circulaire infraprojecten, hoe dan?!

Rijkswaterstaat’s doelstelling te gaan voor circulair en klimaatneutraal werken in 2030 stond centraal. Met de uitvoering van de strategie klimaatneutrale en circulaire rijksinfrastructuurprojecten zorgen we ervoor dat in 2030 alle projecten van Rijkswaterstaat klimaatneutraal en circulair worden aanbesteed. Daarmee dragen we substantieel bij aan een duurzame leefomgeving. Maar welke stappen gaan we nu zetten, en welke innovaties en kennis zijn nodig?

Op 4 februari hebben wij ruim 300 geïnteresseerde deelnemers ontvangen in het LEF Future Center van Rijkswaterstaat in Utrecht. Deze dag heeft in het teken gestaan van hoe we met de sector de transitie naar circulaire en klimaatneutrale infrastructuur gaan realiseren. Een volle programmering met onder andere een kick-off van de strategie klimaatneutrale en circulaire rijksinfraprojecten 2030, de laatste kennis en concrete tools om meteen aan de slag te gaan.

Tour Circulair-etappes door Nederland

Samen versnellen, op weg naar een klimaatneutrale en circulaire toekomst. Door het hele land werden bedrijfsexcursies georganiseerd bij Renewi, The Green House, Hotel Jakarta, Kaumera Grondstoffenfabriek & het CleanTech Center en het Grondstoffen Collectief Almere.

Download de presentaties


Download de presentaties

Onderaan deze pagina staan de presentaties die gegeven zijn bij de Week van de Circulaire Economie en het Klimaat 2020.