Toepassingstrajecten 2019

Meld je aan: laatste reeks toepassingstrajecten!
Gratis en exclusief voor medewerkers van gemeenten en reinigingsdiensten.

Concreet aan de gang met één aspect en ervaringen uitwisselen

Een toepassingstraject bestaat uit twee of drie bijeenkomsten. Je werkt met een kleine groep van andere gemeenten aan je eigen casus. Je maakt een probleemanalyse, krijgt inspiratie en feedback van collega-gemeenten en ontwikkelt een concrete aanpak voor jouw situatie. Daarbij krijg je ondersteuning van adviseurs van het zwerfafvalteam van Rijkswaterstaat.

Basis op orde - 19 september 2019
Voorkomen van bijplaatsingen - 25 september 2019
Schone wegen - 1 oktober 2019

Een toepassingstraject is gratis en exclusief voor gemeenten en reinigingsdiensten. De bijeenkomsten vinden plaats in Utrecht, vlakbij het Centraal Station. De datum van de eerste bijeenkomst staat vast, de volgende plannen we (meestal) in overleg met de deelnemers.

Basis op orde - 19 september 2019

Deze training is speciaal voor gemeentemedewerkers die nieuw zijn in de wereld van zwerfafval en aan de slag willen met een brede aanpak. Wat heeft jouw gemeente nodig voor de ‘basis op orde?’ We spijkeren je bij, bijvoorbeeld over schone afvalbakken op de juiste plek, een aanpak van bijplaatsingen, een werkwijze om actieve inwoners en bedrijven te faciliteren en goede communicatie met gebruik van gedragskennis en handhaving.
Meld je aan!

Voorkomen van bijplaatsingen - 25 september 2019

Bijplaatsingen zijn een lastig probleem voor veel gemeenten. In het toepassingstraject dat start op 25 september 2019 ontdek je welke maatregelen er in jouw gemeente voor gaan zorgen dat er minder bijplaatsingen zijn.
Meld je aan!

Schone wegen - 1 oktober 2019

Opruimen van zwerfafval langs wegen is arbeidsintensief en soms gevaarlijk. Wil je aan de slag met zwerfafval langs wegen, meld je dan aan voor het toepassingstraject schone wegen dat start op 1 oktober 2019.