Samenwerken aan (rest)afvalvrije scholen!

In heel Nederland werken scholen, gemeenten, afvalinzamelaars en natuurorganisaties aan preventie en scheiding van afval op scholen en het voorkomen van zwerfafval op straat. Ondersteunt u dit ook?

Doe mee!

Vul je naam en/of die van je organisatie in en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen. Wij sturen je binnenkort een korte vragenlijst over jouw aanpak, De verwerking van alle vragenlijsten en de resultaten van verschillende projecten ontvang je dan in een update.

Ja daar teken ik voor!

Rijkswaterstaat en NederlandSchoon zetten zich samen in om deze samenwerking en uitwisseling te versterken! Met het meerjarige project 'Afval op School', netwerkbijeenkomsten voor gemeenten en afvalinzamelaars en een maatwerkregeling is er komend jaar extra energie om dit mogelijk te maken.

Lesmaterialen, campagnes, websites en gastlessen zijn er in overvloed. Door samen te werken, kennis uit te wisselen en ervaringen te delen komen we met zijn allen verder. Goed lesmateriaal hoeft maar een keer ontwikkeld te worden. Waarom zelf een handige prullenbak voor in de klas bedenken als die op een andere plek al is gemaakt? De ideale indeling van een milieustraat op school of hoe je om gaat met GFT is ook al op verschillende plaatsen uitgevonden. We kunnen elkaars oplossingen en materialen benutten en samen structurele problemen oplossen!


Ja daar teken ik voor!

Voor afvalvrije scholen en structurele lessen over grondstoffen, afval en zwerfvuil. Zo werken we samen aan een circulaire economie door al van jongs af aan het goede gedrag te stimuleren.