Toepassingstraject Schone evenementen - 21-03-2019

Datum
Plaats in agenda
Tijd
09:00 tot
Locatie
Croeselaan 15, Utrecht
Doelgroep

Gemeenten

Omschrijving

Ben jij bezig met de aanpak van schone evenementen, maar vraag je je af hoe je organisaties van evenementen enthousiast kunt maken voor de schoon-zaak? Faciliteer je als gemeente evenementen met opvallende bakken? Of stel je het gebruik van harde statiegeldbekers verplicht in de evenementenvergunning? Hoe ga je bijvoorbeeld om met evenementen die geen duidelijke afbakening hebben, zoals met Koningsdag? En hoe werk je toe naar circulaire evenementen zonder het organisaties nóg ingewikkelder te maken met allemaal extra regels? Dit soort vragen en meer kunnen aan bod komen bij het toepassingstraject Schone evenementen dat start op 21 maart 2019.

In dit toepassingstraject gaan we samen aan de slag met het maken van een goede probleemanalyse en het ontwikkelen van een schoon-aanpak die past bij jouw situatie. Daarbij krijg je ondersteuning in de vorm van start en intervisiebijeenkomsten, een digitaal communicatieplatform en waar nodig maatwerkadvies. Daarnaast is er een toepassingspakket beschikbaar met een bundeling van inspiratielijsten, tips, stappenplannen en hulpmiddelen. Hierbij maken we uiteraard gebruik van de nieuwste kennis en voorbeelden uit het land van effectieve aanpakken voor schone evenementen.

Kosten

Deelname aan de toepassingstrajecten is gratis. Wel verwachten we dat je serieus aan de slag gaat met de aanpak van evenementen in je gemeente en ook voldoende tijd vrijmaakt om hier mee aan de slag te gaan.