Intervisiebijeenkomst afvalscheiding op scholen voor afvalinzamelaars en gemeenten

Datum
Plaats in agenda
Tijd
09:30 tot
Locatie
Croeselaan 15, Utrecht
Doelgroep

Publieke afvalinzamelaars en gemeenten (beleid of juridisch) die (willen) werken aan afvalscheiding op scholen.

Omschrijving

Werkt u bij een publieke afvalinzamelaar of gemeente aan afvalscheiding op scholen en bent u benieuwd naar wat anderen in het land doen? Kom dan naar de intervisiebijeenkomst afvalscheiding op scholen.

Deze bijeenkomst staat in het teken van kennisuitwisseling en het delen van goede voorbeelden. Hierbij kijken we onder andere naar wat werkt, hoe dit georganiseerd is en wat de kosten-baten zijn.

Kosten

Gratis

Meer informatie

Programma

9.00 - 9.30 uur

Inloop met koffie

9.30 - 10.00 uur

Welkom + voorstelronde (Jennifer van Dijk, RWS)

10.00 - 10.20 uur

Stand van zaken afvalscheiden op scholen (Sjoerd Kaarsemaker, Lichte Bries)

10.20 - 10.40 uur

Zo regelt Circulus Berkel afvalscheiding en -inzameling bij scholen (Evelien Verboom)

10.40 – 11.00 uur

De voors- en tegens van gescheiden afval inzamelen op scholen (Lajenda Garst, ROVA)

11.00 - 11.15 uur

Koffiepauze

11.15 – 12.00 uur

Ophalen kennis, ervaring, successen en knelpunten (Stefan van der Wal)

12.00 - 13.00 uur

Lunch en napraten

Kennisdeling

We zien dat scholen en gemeenten op verschillende manieren omgaan met het inzamelen van gescheiden afval op scholen. Uiteindelijk willen we allemaal toe naar een circulaire samenleving, dit betekent dat de kinderen niet alleen thuis afval scheiden, maar ook op andere plekken zoals op school. Tijdens deze bijeenkomsten zullen een paar mooie voorbeelden van inzameling bij scholen worden verteld door Circulus Berkel en ROVA. We hopen dat deze kennis leidt tot een positieve bijdrage aan het inzamelen van gescheiden afval op scholen. En u als afvalinzamelaar speelt hierbij een belangrijke rol. Wij horen ook graag uw kennis en ervaring!

Wat vragen we?

Wij vragen of u wilt deelnemen aan deze kennisbijeenkomst waarin wij graag met u in gesprek gaan. We willen uw en onze kennis over inzameling van gescheiden afvalstromen bij scholen graag vergroten en met u delen. Maar wij laten u graag zelf aan het woord over uw ervaring en kennis. Wat heeft u nodig om tot meer en betere afvalscheiding en minder (zwerf)afval te komen?

Aanmelden

Deze bijeenkomst is helaas vol.

Indien u voor een volgende bijeenkomst geïnteresseerd bent, kunt  dit aangeven door een mail te sturen aan chantal.iesberts@rws.nl o.v.v. Interesse deelname bijeenkomst afvalscheiding bij scholen.