Learning Center Kunststof Verpakkingsafval

Voor gemeenten die willen doorleren

Slimmer inzamelen

We leven in een wereld waarin we alle grondstoffen willen hergebruiken. Een van deze grondstoffen is kunststof verpakkingsafval. Nederlandse gemeenten zijn verantwoordelijk voor de inzameling en het hergebruik van kunststof verpakkingsafval van huishoudens. Omdat deze inzameling voor gemeenten nog relatief nieuw is, liggen er kansen om dit proces slimmer en goedkoper te organiseren. Het Learning Center Kunststof Verpakkingsafval helpt gemeenten met raad en daad de inzameling en het hergebruik van kunststof verpakkingsafval te verbeteren.

Leren van elkaar

Het Learning Center is een ontmoetingsplaats voor gemeenten die met elkaar een duurzame stap voorwaarts willen zetten. Gemeenten worden gestimuleerd van elkaar te leren door ervaringen bijeen te brengen en te delen. We organiseren hiervoor bijeenkomsten, werksessies en discussieplatforms (on- en offline) waarin gemeenten en onze experts met elkaar samenwerken.

Het Learning Center verzamelt en deelt relevante informatie over de inzameling en het hergebruik van kunststof door gemeenten. U kunt bij ons terecht voor inspirerende voorbeelden, relevante publicaties, diverse data en interessante verwijzingen. We denken graag met u mee. Op verzoek komen we bij u langs voor een adviesgesprek en bespreken we samen welke aanpak het beste bij uw gemeente past.

Website

Wilt u meer weten over het Learning Center Kunststof Verpakkingsafval of u aanmelden voor een van de bijeenkomsten, kijk dan op de website lckva.nl.


LCKVa-onder_elkaar-zp-RGB-Small