Jaarlijks Transitiecafé Consumptiegoederen 2023

Op maandag 18 september 2023 vindt het jaarlijkse Transitiecafé van het consortium Transitieagenda Consumptiegoederen, Versnellingshuis, SDGNederland, MVO Nederland en Duurzaamheid.nl plaats.

Postgroei, consuminderen, regrowth, kortom: we gaan minder goederen consumeren. Wat betekent dit voor het bedrijfsleven en hoe gaan ondernemers hier mee om? En welke ruimte is er voor ondernemerschap in de toekomst?

De organisatoren van dit event - een consortium van experts op het gebied van duurzaamheid - praten je graag bij over dit thema. Tijdens het Transitiecafé kun je het volgende verwachten:

  • Buig je over de vraag hoe je kan groeien met minder, onder prikkelende begeleiding van Aniek Moonen (voormalig voorzitter Jonge Klimaatbeweging) en een expertpanel met onder anderen Paul Schenderling en Nancy Bocken
  • Verdiep je in het verleggen van de focus van kwantitatieve groei naar kwalitatieve groei en de rol van consumptiegoederen in dit proces
  • Leer van circulaire koplopers VME Retail, Peerby, Eosta, Jafix.com en Bever over de praktijk van post-groei
  • Netwerkgelegenheid.

Laat jij vanuit jouw ervaring als professional ook je stem horen? Meld je dan aan voor het Transitiecafé Consumptiegoederen.


Jaarlijks stakeholderevent maandag 18 september, 13.00-18.00, Villa Jongerius, Utrecht