Daadkracht, Fix It, Impact & Samen: programma’s leernetwerken klimaatneutraal en circulair inkopen bekend

Op 4 april 2019 starten de leernetwerken klimaatneutraal en circulair inkopen. De eerste bijeenkomst staat in het teken van het thema 'Daadkracht'. In de ochtend ontdekt u samen met filosoof en futuroloog Ruud Veltenaar waarom we klimaatproblemen niet langer voor ons uit kunnen schuiven en nú aan de slag moeten. Samen met duurzaam ondernemer en lobbyist Marga Hoek inventariseren we de uitdagingen en leert u uw onbegrensde mogelijkheden kennen.

Het ochtendprogramma

In totaal organiseren PIANOo en Rijkswaterstaat 10 verschillende leernetwerken op 4 gezamenlijke dagen. Het centrale ochtendprogramma wordt begeleid door dagvoorzitter Ellen Hoog Antink (Rijkswaterstaat) en bestaat uit de volgende thema’s:
 • Donderdag 4 april 2019: Daadkracht.
  Over klimaaturgentie en persoonlijk leiderschap. Met o.a. Ruud Veltenaar en Marga Hoek. Waarom nú daadkracht vereist is en hoe u persoonlijk leiderschap kan tonen. U gaat met concrete tips en tricks naar huis om barrières te overwinnen.
 • Donderdag 27 juni 2019: Fix it!
  Klimaatneutraal en circulair inkopen vergt veel van de organisatie. In de verschillende workshops leert u hoe u omgaat met interne vraagstukken als: strategie bepalen, nieuwe businessmodellen implementeren, planning en budgetten.
 • Donderdag 26 september 2019: Impact.
  Hoe brengt u de impact van uw projecten in kaart? Deze ochtend staat in het teken van het meten en monitoren van circulariteit en CO2-reductie.
 • Donderdag 7 november 2019: Samen.
  Deze dag staat in het teken van de samenwerking tussen markt en overheid. Elk leernetwerk organiseert een marktontmoeting waar de ontmoeting tussen inkopende organisaties en leveranciers en producenten centraal staat.

Sectorspecifiek middagprogramma

In het middagprogramma gaat u uiteen met vakgenoten in één van onderstaande inkoopcategorieën met veel mogelijkheden tot CO2- en grondstofbesparing. U leert van experts en ervaringsdeskundigen en u krijgt praktische tools en ondersteuning aangeboden zodat u zelf aan de slag kunt met uw klimaatneutrale en/of circulaire inkooptraject. Ook leert u vakgenoten kennen die met dezelfde uitdagingen aan de slag zijn. De leernetwerken zijn gratis toegankelijk. Wilt u meer weten of wilt u zich aanmelden? Klik dan op één van onderstaande links.

Teaser

De leernetwerken worden gefinancierd met klimaatgeld uit het regeerakkoord. Hiermee geeft de rijksoverheid via inkoop een impuls aan de transitie naar een klimaatneutrale en circulaire economie.